Wednesday, November 23, 2011

Tentang Dia..

sejak slot akasia start kul 7pm-8pm ni mama suke layan citer ni..
skrg dh smpi episod 9..


Sinopsis TENTANG DHIA:

Cinta dan simpati tiada ukurannya bagi Dhia ( Nora Dhanish ) , yang berdiri antara dua lelaki sangat dikasihinya . Percintaan tiga segi ini turut menjadi mimpi ngeri apabila dia dicemburui Melly ( Izreen Azminda ) , yang berasakan dirinya lebih anggun dan sesuai . Raffi ( Irfan Roslan ) dan Azmi ( Ako Mustapha ) , dua lelaki berbeza daripada dua latar belakang .Hanya memikul tugas sebagai kerani biasa , Azmi adalah seorang imam di kampung disukai ramai kerana sifat rendah diri dan pandai mengambil hati . Hati Dhia sudah lama terpaut pada perwatakan Azmi , walaupun Raffi , jejaka daripada keluarga berada mempunyai kelulusan dari universiti luar negara juga adalah teman rapat Dhia sejak kecil. Tergamam apabilan melihat Azmi menjadi pilihan hati Dhia bakal melangsungkan majlis pertunangan, Raffi yang baru pulang dari luar negara merenung keseorangan dalam kesedihan & kekecewaan. Namun hatinya ikhlas mencintai Dhia , lalu Raffi mengambil keputusan reda dengan apa yang berlaku.Melly mengambil kesempatan untuk mendekati Raffi & menidurinya ketika dia dalam keadaan mabuk demi membuktikan perasaan cintanya. Tetapi "jerat" yang dipasang Melly memakan dirinya sendiri apabila Raffi tidak mengendahkannya. Melly juga mendapati bahawa dirinya sedang mengandungkan anak Raffi. Tertekan & terdesak, Melly mengenakan Azmi .Azmi & Melly ditangkap basah penduduk kampung & ditahan di lokap polis. Sejurus mengetahui berita itu, hati Dhia bagaikan dipanah halilintar, mengenangkan majlis pertunangan mereka yang akan berlangsung tidak lama lagi.Namun, berkat ketabahan hatinya, Dhia mampu memaafkan Azmi & majlis pertunangan tetap berlangsung seperti dirancang, Namun, majlis mereka diserang keluarga Melly yang ingin menuntut keadilan dari Azmi . Mereka mahukan Azmi bertanggungjawab atas perbuatannya sehingga Melly mengandung. Sekali lagi, Dhia diuji & ujian kali ini bakal mengubah hidupnya sampai bila-bila. Azmi & Melly disatukan tanpa kerelaan Dhia yang hanya mampu mengalirkan air mata. Bagaikan pelangi selepas hujan, hidup Dhia didatangi Zikir (Adi Putra), seorang arkitek daripada sebuah firma di Kuala Lumpur. Zikir mempunyai seorang rakan baik bernama Fendi, dan mereka bekerja di firma yang sama. Zikir sangat diminati Rose (Tasha Shila) yang juga pekerja firma milik beliau.Malang tidak berbau,Fendi meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya yang turut dialami Zikir ketika hendak mengerjakan solat Jumaat. Zikir datang ke kampung Fendi untuk majlis pengebumian yang terletak di Pulau Pinang & ditemani isteri arwah Fendi, Suraya.Ketika menjamah nasi lemak di sebuah gerai di kampung itu, Zikir terlihat Dhia . Mata mereka bertentang, Zikir terpesona dengan keayuan Dhia .

Kemanakah hala tuju Dhia setelah kehilangan Azmi & apakah yang akan berlaku seterusnya di dalam hidup Zikir? sama2 la kita tonton ptg nanti....ada 26 episod.... :)

Tuesday, November 22, 2011

Penghujung Cintaku

video

Penghujung Cintaku

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]

@@ special dedicated for you hubby.... :) @@


Monday, November 21, 2011

Tiket wayang free dr Dutcy Lady..

mama pun dah register juga..lama tul x tgk wayang sehh...cara2nye senang je..klik FB dutch lady pastu nanti pilih la...wayang mana yang korang suke, ada 3 pilihan TGV sunway pyramid, bukit tinggi & cathay mutiara damansara, mama saje pilih kat mutiara damansara, nak kata dekat ngan umah xdela sgt....tapi dh ade highway duke kan...guna jela kan..hehehe..

anti nak redeem ticket print je kad atas then bawa la sekali kotak susu dutch lady tuk di tukar ngan tiket wayang, seat dia first come first serve tau.. pepandai la kwn2 datang awal klw nak seat yg belakang2 hehehe

Cayalaaa..Harimau Muda..

Semalam mama yang jarang2 dpt tengok bola tiba2 smlm teruja lak nak nengok games harimau muda hati pulak berdebar2 je bila sampai ke masa penamat, sanggup tuu..tunggu sampai acara penyampaian hadiah, sebab selalunya mama tido awal...kebetulan pula, anak2 x mo tdo lagi
rasa bangga sangat2 la semalam Malaysia menang dengan bangganya....hehehe
tahniah kepada semua pemain terutama Khairul Fahmi yang berjaya selamatkan pintu gawang Malaysia...cayaaaalaaaa...demoo..!!!

Sunday, November 20, 2011

M.A.I.D..

Ramai yg citer novel ni best..
mama pun tingin gak nak baca..
dulunyer..mama pun kaki novel mase bujang2 dulu...hehehe..
pastu..ade la citer pd hubby pasal novel ni...
tup2 smlm...hubby hadiah kan novel ni hehehe...
ape la mimpi pakcik tu kan hehehe..
what ever pun..luv u b... :)
tq so much...

Pulut Kuning...

Alhamdulillah...
adik mama yg bongsu dpt 5A dlm UPSR dia baru2 ni..
so mak pun berniat nak wat pulut kuning nak kasi kwn2 adik mkn..
so..mama pun ape lg..mestila nak mkn gak heheh..peberet mama tu..
ape tah lg kalau mak sendrik yg wat...sedap...nyumm..nyum..

pulut kuning..home made dr mummy ku.. :)

Monday, November 14, 2011

Eppy Besday Aidil Zafran Azman


Assalamualaikum...
salam untuk semua yang sudi berkunjung ke blog mama... alhamdulillah... setiap tahun bila tibanya sambutan hari lahir pada setiap 15 Nov 2011... maka sudah pastinya mama akan menyambut ulangtahun kelahiran permata hati mama... dan alhamdulillah juga tahun ini... seperti tahun lepas... mama berkeinginan untuk menitipkan sepatah dua kata untuk permata hati mama... yang makin membesar hari demi hari... makin bermacam kerenah.. bulan demi bulan....
Setiap usai solat... inilah doa yang mama titipkan untukmu... semoga Aidil Zafran membesar dengan sihat dan bijak... peliharalah Aidil Zafran untuk yang terbaik bagiMu Ya Allah... Murahkanlah rezeki Aidil Zafran... dan berikan kesihatan yang baik pada kami orang tuanya untuk memelihara dan melihat dia membesar..
hanya itu doa mama untukmu nak....

Selamat Harijadi Yang Ke 4 Tahun Aidil Zafran.....mama,abah and aqil sayang Aidil Zafran...

lots of love....

Mama, abah and adil aqil zhariff...


Friday, November 11, 2011

Pizza Home made..

smlm kat opis..ade wat blajar masak2 pizza...
so..ari ni..mama rase cam nak wat pizza gak la..
x puas mkn smlm..
so..smlm gak ajak hubby p beli bhn2 tuk wat pizza..
alang2 tu..memang nak beli susu tuk aidil..
so..dh ke giant tu...beli la brg2 dapur yg mana dh xde...

nyumm..nyum..
pizza..dh abis separuh br tingat nak amik pic..
masing2 dh lapar hahhaha...
rasa cam puas nye mkn pizza dr air tgn sendrik...sedap lg dr pizza hut hahhaha...( angkat tong la mama ni..hehehhe)


Seafood celup tepung..

sehari sblm lik kl, bawak la anak2 jln p pantai buruk..
coz..aidil nak main wau kat citu..
kat ganu..ptg2 ujan sokmo..so..aidil pun main kejap jelaa..
xpela..lps gian dia nak main wau tepi pantai..
dh ujan...abahnye pulak..ajak jln2 kat pantai teluk ketapang..
so..ape lg..leh laa ajak mkn goreng2 celup tepung hehehhe..
lamaa..dh x mkn2 area cituu...
lepak2..aidil nak mkn kfc..nampak tu..adik aqil pun nak curi ayam kfc abg heheheh..
aqil wat muka sedih..x dpt mkn ayam hahahah
lepak2 duk tgk abg aidil main wauu..
nyum..nyum..dpt mkn ayam gok hehhehe
aidil bosan tunggu sotong celup tepung dia..lmbt sgt..
aqil pun..boring dh nunggu hehehe
waa..suker diaa..mknan peberet dia dh smpi..hehhehe
adik pun..xs br nak mkn hehehe
sotong,udang,ikang and kepok lekor..nyumm.nyum..
sotong celup tepung..waaalaaaa
udang celup tepung..ummpphh


Thursday, November 10, 2011

anak2 mama comel..



suke tgk pic anak2 mama ni..comel..hehhe..
anak mama kan..suke ati mama laa..nak over pun hahhah...ade aku kisah hahahha


Raya Haji 2011

Salamm..

kali ni nak citer pasal raya haji tawun ni..
1st time mama balik ganu tuk sambut raya haji tawun ni..
Alhamdulillah...semua berjln lancar... :)
pg raya tu...mama baise la..bkn dpt berkesempatan nak solat sunat hari raya..
kena jaga hero2 mama la...hehehhe
so..pas solat sunat hari raya...abah bawak aidil p masjid..coz kat masjid ade la..wat korban..
kebetulan tawun ni..abg ipar ade wat korban cikit...
tunggu masa tuk korban huuhuh
aidil..tgk dr jauh...dia ckp..." akit..akit.." (tgk lembu kena sembelih heheh)
daging siap dibahagikan..
semangat tul abah..potong nak wat sup gear box heeheh
supp..tgh masak...
daging siap di bungkus..tuk kasi jiran2
so..ade daging lbh cikit..wat daging bakar..nyum..nyum..





Aidil ohhh..Aidil...

ermm..lama gak x update blog mama yg comel ni..heheh..comel ke..
ari tu..mama ade beli kan mainan baru tuk anak2 mama...
kebetulan mydaer ade wat warehouse sale..
so..dgn semangatnyer..ade la..beli item2 tuk anak2 comel mama...
tricyle...2 in 1..nanti adik pulak leh main heheh..push car tu tuk aqil...
walker pun mama beli yg murah2 je...coz x lama lg adik leh jln dahh...
x lupe jugak...hero kesayangan aidil zafran..OTOMENNN....

Anda juga mungkin berminat :

Blog Widget by LinkWithin